Opština Prnjavor pozdravlja odluku Vlade Republike Srpske da odobri sredstva za sufinansiranje rekonstrukcije lokalnog puta Gornji Vijačani – Sabanjska rijeka, projekta čija je ukupna vrijednost 390.000 KM, rekao je Srni načelnik opštine Darko Tomaš.

Tomaš je naglasio, da je Opština Prnjavor do sada u modernizaciju ovog putnog pravca uložila više od milion KM.

On kaže da će nakon izvođenja svih potrebnih radova na ovoj dionici u znatnoj mjeri biti olakšana saobraćajna komunikacija između opština Prnjavor i Čelinac, prije svega za lokalno stanovništvo, zbog čega je projekat i kandidovan za finansijsku podršku republičkih institucija.

“Imajući u vidu da je na ovom lokalnom putu dio makadamski, a dodatno opterećenje predstavlja odvijanje i teretnog saobraćaja pozdravljamo činjenicu da će Vlada Srpske iz sredstava javnih investicija sufinansirati rekonstrukciju”, rekao je Tomaš.

Tomaš kaže da će radovi na rekonstrukciji predviđena tri kilometra puta početi po okončanju postupka javne nabavke i izbora najpovoljnijeg izvođača radova.

On je istakao da opština Prnjavor, osim na ovom, od Vlade Republike Srpske očekuje dodatnu podršku od tri miliona KM za infrastrukturne projekte.

SRNA, T.S.