Međunarodni tekvondo turnir „Prnjavor open“ – tekvondo Kup prijateljstva okupio je 193 takmičara i 20 klubova iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske i F BiH.

Domaćin turnira je Tekvondo klub Prnjavor, čiji je trener Branislav Njegovan izrazio nadu da će nakon dvije godine pauze u održavanju turnira zbog pandemije virusa korona ponovo opravdati očekivanja i biti dobri domaćini svim učesnicima.

„Uprkos  problemima zbog pandemije  okupili smo izuzetan broj takmičara i klubova na 18. ‘Prnjavor openu’. Ovo je ujedno i generalna proba za nastup naših reprezentativaca na Evropskom prvenstvu u aprilu u Poreču, sa kojeg očekujemo medalje“ , rekao je Njegovan u izjavi Srni.

Trener TK „Alfa Brod“ Robert Katušić kaže da je klub iz Slavonskog Broda redovni gost turnira u Prnjavoru.

„Dolazimo svih 18 godina, turnir je dobro organizovan, jaka je konkurencija. Nadamo se, kao i uvijek, fer i poštenoj borbi, ugodnom druženju sa ostalim klubovima“ , izjavio je Katušić.

Učesnik turnira je i TK „Dušan Silni“ iz Malog Zvornika. Trener kluba Dejan Lukić kaže da je čast i zadovoljstvo biti na turniru u Prnjavoru.

„Prije 20 godina sam dolazio u Prnjavor kao takmičara, sada sam tu i kao trener. Odlični su atmosfera među takmičarima, sve su to naši prijatelji, a  Prnjavor je uvijek dobar domaćin“ , rekao je on.

Trener sarajevskog kluba „Tornado“ Nijaz Džaka ističe da je i klub koji on predvodi  18. put u Prnjavoru.

„Prezadovoljni smo. Očekujemo medalje kao i ranijih godina, ali se prije svega nadamo lijepom druženju naše djece“ , kaže Džaka.

Turnir je otvorio predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić koji je rekao da je Prnjavor danas domaćin jednog veličanstvenog sportskog događaja.

„Zadovoljstvo je danas prisustvovati ovom takmičenju, a organizatorima zahvalnost na izvanrednoj organizaciji i dobroj atmosferi koja je prisutna u dvorani“ , rekao je Simić.

Takmičenja u Sportskoj dvorani „Sloga“  odvijaju se u muškoj i ženskoj konkurenciji u pet starosnih kategorija, i dvije discipline forme i borbe.

Turnir “Prnjavor open” koji se nalazi u kalendaru aktivnosti Tekvondo saveza Republike Srpske i Tekvondo saveza BiH prva je u nizu manifestacija kojom će biti obilježen 24. mart, Dan opštine Prnjavor.

TK „Prnjavor“ osnovan je prije 28 godina, a trenutno ima četrdesetak članova u tri kategorije.

SRNA, T.S.