U okviru projekta „Jačanje integriteta i transparentnosti u javnom sektoru“, koji je finansiran od strane Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, a proveden uz pomoć Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), danas su u Šalter sali Opštine Prnjavor podijeljeni vodiči sa osnovnim informacijama za građane o svim dostupnim mehanizmima za prijavu korupcije. Opština Prnjavor je jedna od dvanaest opština odabranih da učestvuju u ovom projektu, a projekat ima za cilj unapređenje regulatornog i institucionalnog okvira u pogledu transparentnosti, odgovornosti i integriteta na lokalnom nivou, te jačanje kapaciteta za uspješno suprotstavljanje korupciji.

Projektni tim je istakao kako je bitno da građani budu upoznati sa dostupnim mehanizmima na koji način mogu da se obrate opštini, da ukažu na određene nepravilnosti, te da prijave svako ponašanje za koje postoji neki element koruptivnog ponašanja.

Načelnik opštine, Darko Tomaš se zahvalio UNDP-ju za učešće opštine Prnjavor u projektu „Jačanje integriteta i transparentnosti u javnom sektoru“ i želi da podstakne građane da koriste dostupne kanale za prijavu svih nepravilnosti rada službenika i odbornika naše opštine.”