Glumac Srećko Marčeta iz Teatra “Scena” Novi Grad izveo je pred prnjavorskom publikom novu monodramu “Aleksa u privatizaciji”, priču o radu u nekadašnjem sistemu društva i suočavanju poštenog radnika sa stvarnim životom i odnosom poslodavaca.

Marčeta je u izjavi Srni pojasnio da se njegov Aleksa suočava sa brojnim smicalicama koje jedan pošteni radnik ne može da shvati.

“On misli da se ljudi koji su danas privatizovali neke firme ponašaju domaćinski, brinu o svojim radnicima i bore za njihovu životnu egzistenciju. Nažalost, u stvarnosti je to sve drugačije, a tek kada se desi tragedija Aleksa shvata da je živio u nekom drugom svijetu, da je zanemario porodicu i da su oni koje je smatrao prijateljima zloupotrijebili njegovo povjerenje”, kaže Marčeta.

Ova monodrama premijeru je imala u avgustu u Studentskom pozorištu u Banjaluci. U Prnjavoru je sinoć izvedena njena prva repriza u okviru Sedme pozorišne revije “Prnjavor i prijatelji” čiji je organizator i domaćin Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” Prnjavor.

Marčeti je ovo šesta monodrama u bogatoj glumačkoj karijeri, a za publiku u Prnjavoru koja ga je do sada imala priliku vidjeti u raznim ulogama kaže da ga uvijek prijatno iznenadi dobrom posjetom, gostoprimstvom i prihvatanjem predstava.

Publika je na kraju monodrami dala ocjenu 4,77, a mladi glumci prnjavorskog amaterskog pozorišta imali su priliku da na dramskoj radionici nauče nešto novo od Marčete, kao gostujućeg mentora.

Pozorišna revija “Prnjavor i prijatelji” u srijedu, 8. septembra, ugostiće glumce Nezavisnog univerziteta Banjaluka koji će izvesti predstavu “Ostajte”.

Do kraja mjeseca predviđeni su i nastupi glumaca iz Laktaša sa predstavom “Au što je dobar pos`o” , pozorištanca i pozorišta mladih SPKD “Prosvjeta” iz Doboja sa predstavom “Moj dom je tamo gdje si ti” i Dramskog studija Narodne biblioteke “Branko Radičević” Derventa sa predstavom “Veselo povrće”.

SRNA, T.S.