Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš održao je danas pres konferenciju u povodu početka nove školske godine. Ovom prilikom uputio je iskrene čestitke svim učenicima sa naše lokalne zajednice poželivši im sreću u predstojećem školovanju, a posebne želje uputio je prvačićima koji će ove godine po prvi put stupiti u školske klupe.
„ Želim da im školske klupe prije svega bude mjesto gdje će usvajati nova znanja, nova prijateljstva i nove uspomene“ rekao je Tomaš.

Kao i ranijih godina, opština Prnjavor obezbijedila je poklon paketiće za učenike prvih razreda, ali zbog trenutne epidemiološke situacije, đacima će paketići biti uručeni od strane prosvetnih radnika.
Opština Prnjavor je ove godine prvi put obezbijedila sredstva u iznosu od 15.000 KM za nabavku udžbenika za porodice sa četvero i više djece. „Treba istaći da nadležna ministarstva u Vladi Republike Srpske finansiraju nabavku udžbenika, prije svega za učenike od prvog do četvrtog razreda ali za porodice sa troje i više dijece, i to za treće i četvrto dijete, kao i za učenike koji su ostvarili izuzetne rezultate na školskim takmičenjima i u toku samog školovanja. Od sledeće školske godine u budžetu opštine Prnjavor biće planirana sredstva za nabavku udžbenika za sve kategorije učenika osnovnih škola“ dodao je načelnik.

Ove godine će u školske klupe stupiti 260 prvačića. Načelnik opštine Prnjavor apeluje na vozače da obrate posebnu pažnju u saobraćaju jer sigurno je povećan broj učesnika istog.