На данашњој сједници Скупштине општине одлучено је да поводом 24. марта, Дана општине Повеља заслужног грађанина општине Прњавор са златним грбом општине буде постхумно додијељена привреднику Срђану Врховцу, док ће Повеља општине Прњавор са златним грбом општине бити постхумно додијељена Урошу Шушку.

Повеља општине Прњавор са сребрним грбом општине ове године биће додијељена протојереју Ради Савичићу из Прњавора.

На свечаној сједници Скупштине општине која ће бити одржана 24. марта биће додијељено и 9 похвала, и то: Гатарић Петру из Чикага, за посебне заслуге у развоју Мјесне заједнице Штрпци, Селимовић Аднану из Прњавора, за резултате у раду културно-умјетничких друштава, значајна остварења у литерарном и драмском раду и волонтерским активностима, Вебер Дубравки из Прњавора, за постигнуте значајне резултате и залагања од интереса за општину и ширу заједницу, Веселиновић Бојану из Вршана, за посебан допринос у очувању природне околине, Шућур Сретену из Кулаша, за храброст и одважност у спасавању људи и имовине, Душанић др Марини, за несебичан, хуман и примјерен рад у здравству, Калаба Радованки из Велике Илове, за несебичан, хуман и примјерен рад у здравству, Гајић Миладину из Прњавора, за значајне резултате и залагања од интереса за општину и ширу заједницу и Топић Дарију из Прњавора, за значајне резултате и залагања од интереса за општину и ширу заједницу.

Предсједник СО Прњавор Жељко Симић рекао је у изјави новинарима да су Врховац и Шушак за живота доста допринијели развоју локалне заједнице, а осим привредних активности показали су и висок ниво друштвене одговорности према општини у којој су живјели и радили.

 Начелник општине Дарко Томаш напоменуо је да ће неколико похвала бити, између осталог, додијељено појединцима из одређених колектива.

„Сматрали смо да би било лијепо да се захвалимо најбољем полицајцу, здравственом раднику, ватрогасцу, раднику комуналних предузећа ‘Водовод’ и ‘Парк’. Од њихових руководилаца добили смо приједлоге који су данас на Скупштини добили подршку“ , појаснио је Томаш.

На данашњој сједници СО усвојен је и консолидовани извјештај о извршењу општинског буџета за прошлу годину.

Према ријечима Александра Његомировића из Одјељења за финансије, остварење прихода у прошлој години било за десет одсто више од пројектованог плана.

„У прошлој години смо успјели измирити судску пресуду у износу од 1.200.000 КМ, али и упркос томе смо имали изузетно успјешну финансијску годину са одствареним приходима изнад плана“ , рекао је Његомировић.

Он је посебно истакао остварење прихода од комуналне накнаде и наплате паркинга, а напоменуо је и да је од Лутрије Републике Српске по основу добитка из 2019. године оствареног у овој општини до сада наплаћено 470.000 КМ од предвиђених 1.200.000 КМ.

На сједници Скупштине општине, усвојена је и одлука да реконструисани централни парк у Прњавору добије назив „Парк – Љубав, вјера и нада“, у складу са идејним пројектним рјешењем и приједлогом предузећа „Младегс – пак“ које је покренуло иницијативу и заједно са општином Прњавор финансирало његову реконструкцију.