Na današnjoj sjednici Skupštine opštine odlučeno je da povodom 24. marta, Dana opštine Povelja zaslužnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine bude posthumno dodijeljena privredniku Srđanu Vrhovcu, dok će Povelja opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine biti posthumno dodijeljena Urošu Šušku.

Povelja opštine Prnjavor sa srebrnim grbom opštine ove godine biće dodijeljena protojereju Radi Savičiću iz Prnjavora.

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine koja će biti održana 24. marta biće dodijeljeno i 9 pohvala, i to: Gatarić Petru iz Čikaga, za posebne zasluge u razvoju Mjesne zajednice Štrpci, Selimović Adnanu iz Prnjavora, za rezultate u radu kulturno-umjetničkih društava, značajna ostvarenja u literarnom i dramskom radu i volonterskim aktivnostima, Veber Dubravki iz Prnjavora, za postignute značajne rezultate i zalaganja od interesa za opštinu i širu zajednicu, Veselinović Bojanu iz Vršana, za poseban doprinos u očuvanju prirodne okoline, Šućur Sretenu iz Kulaša, za hrabrost i odvažnost u spasavanju ljudi i imovine, Dušanić dr Marini, za nesebičan, human i primjeren rad u zdravstvu, Kalaba Radovanki iz Velike Ilove, za nesebičan, human i primjeren rad u zdravstvu, Gajić Miladinu iz Prnjavora, za značajne rezultate i zalaganja od interesa za opštinu i širu zajednicu i Topić Dariju iz Prnjavora, za značajne rezultate i zalaganja od interesa za opštinu i širu zajednicu.

Predsjednik SO Prnjavor Željko Simić rekao je u izjavi novinarima da su Vrhovac i Šušak za života dosta doprinijeli razvoju lokalne zajednice, a osim privrednih aktivnosti pokazali su i visok nivo društvene odgovornosti prema opštini u kojoj su živjeli i radili.

 Načelnik opštine Darko Tomaš napomenuo je da će nekoliko pohvala biti, između ostalog, dodijeljeno pojedincima iz određenih kolektiva.

„Smatrali smo da bi bilo lijepo da se zahvalimo najboljem policajcu, zdravstvenom radniku, vatrogascu, radniku komunalnih preduzeća ‘Vodovod’ i ‘Park’. Od njihovih rukovodilaca dobili smo prijedloge koji su danas na Skupštini dobili podršku“ , pojasnio je Tomaš.

Na današnjoj sjednici SO usvojen je i konsolidovani izvještaj o izvršenju opštinskog budžeta za prošlu godinu.

Prema riječima Aleksandra Njegomirovića iz Odjeljenja za finansije, ostvarenje prihoda u prošloj godini bilo za deset odsto više od projektovanog plana.

„U prošloj godini smo uspjeli izmiriti sudsku presudu u iznosu od 1.200.000 KM, ali i uprkos tome smo imali izuzetno uspješnu finansijsku godinu sa odstvarenim prihodima iznad plana“ , rekao je Njegomirović.

On je posebno istakao ostvarenje prihoda od komunalne naknade i naplate parkinga, a napomenuo je i da je od Lutrije Republike Srpske po osnovu dobitka iz 2019. godine ostvarenog u ovoj opštini do sada naplaćeno 470.000 KM od predviđenih 1.200.000 KM.

Na sjednici Skupštine opštine, usvojena je i odluka da rekonstruisani centralni park u Prnjavoru dobije naziv „Park – Ljubav, vjera i nada“, u skladu sa idejnim projektnim rješenjem i prijedlogom preduzeća „Mladegs – pak“ koje je pokrenulo inicijativu i zajedno sa opštinom Prnjavor finansiralo njegovu rekonstrukciju.