Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš sastao se danas sa ministrom rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Milenkom Savanovićem. Tema sastanka bilo je odstupanje od projekta prilikom izgradnje Boračke zgrade u Prnjavoru, kao i rješavanje problema koji su tim povodom nastali. Sastanku su, osim načelnika i ministra, prisustvovali i nadležni iz Opštine Prnjavor i resornog ministarstva, kao i direktor Republičke direkcije za obnovu i izgradnju Slavko Vukajlović.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Opštinom Prnjavor, podsjetivši da je Vlada Republike Srpske do sada u Prnjavor uložila više od šest miliona konvertibilnih maraka.

Savanović je izrazio nadu da će problemi sa Boračkom zgradom biti riješeni kvalitetno i brzo, te da će zgrada biti useljiva u najkraćem mogućem roku.

“Danas smo razgovarali o mogućim tehničkim rješenjima za problem Boračke zgrade, a naši timovi će već u utorak ponovo sjesti i dogovoriti detalje”, izjavio je Savanović.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš zahvalio se ministru Savanoviću i njegovim saradnicima na posjeti, istakavši da će Opština Prnjavor uložiti dodatne napore kako bi korisnici što prije dobili ključeve od stana.

“Postoje određeni tehnički nedostaci koji moraju biti ispravljeni, zbog čega smo dogovorili da se izvođač radova, nadležni iz Opštine Prnjavor, resornog ministarstva i Republičke direkcije za obnovu i izgradnju, već iduće sedmice sastanu u cilju rješavanja preostalih tehničkih problema”, naglasio je Tomaš.