Потпредсједник Републике Српске, Рамиз Салкић, разговарао је данас са руководством општине Прњавор о одређеним пројектима који би се у овој локалној заједници могли реализовати у наредном периоду.

Салкић каже да је данас од начелника општине, предсједника Скупштине општине и бошњачких повратника у Прњавор добио позитивне и охрабрујуће информације о сарадњи и коректном односу, о запошљавању, развоју економије и позитивном кретању у привреди. “Лијепо је када дођете у једну општину гдје не говорите о проблемима, већ о унапређењу тренутног стања. Овдје сам да охрабрим и подржим све те активности, да дам додатни инпут када је у питању подршка односима и јачању међуљудских односа.“ рекао је Салкић.
Он каже да су забрињавајуће информације које је добио око учесталих поплава које су, можда, узроковане и одређеним активностима на изградњи аутопута кроз ово подручје. “Сигурно је да ћу учинити све што је у мојим могућностима да разговарам са релевантним људима да пробамо отклонити те техничке препреке и недостатке како би сви били задовољни. Сматрам да је изградња аутопута врло значајна за читаво ово подручје и да ће од овог потеза од Бањалуке до Добоја, највећу корист имати управо Прњавор.“ рекао је Салкић.

Начелник општине Прњавор Синиша Гатарић изразио је задовољство отвореношћу разговора о свим битним проблемима за локалну заједницу. “Ово је добар примјер дијалога који има за циљ унапређење живота обичног грађанина, без обзира на националну или вјерску припадност. Сваки пројекат на подручју општине је у интересу свих што су наши суграђани препознали и што Прњавор додатно чини отвореном средином. Управо поправљањем квалитета живота смањују се и било какве тензије, које нажалост постоје у данашњем друштву.“ каже Гатарић.

Гатарић је истакао да је Прњавор стабилна општина која функционише на добар начин, али да када су у питању инвестиције потребна је подршка инвеститора и институција са нивоа БиХ и РС.
Потпредсједник РС Рамиз Салкић посјетио је и Меџлис исламске заједнице у Прњавору гдје је разговарао са вјерским представницима и повратницима у ову локалну заједницу.

СРНА /Т.С/