Potpredsjednik Republike Srpske, Ramiz Salkić, razgovarao je danas sa rukovodstvom opštine Prnjavor o određenim projektima koji bi se u ovoj lokalnoj zajednici mogli realizovati u narednom periodu.

Salkić kaže da je danas od načelnika opštine, predsjednika Skupštine opštine i bošnjačkih povratnika u Prnjavor dobio pozitivne i ohrabrujuće informacije o saradnji i korektnom odnosu, o zapošljavanju, razvoju ekonomije i pozitivnom kretanju u privredi. “Lijepo je kada dođete u jednu opštinu gdje ne govorite o problemima, već o unapređenju trenutnog stanja. Ovdje sam da ohrabrim i podržim sve te aktivnosti, da dam dodatni input kada je u pitanju podrška odnosima i jačanju međuljudskih odnosa.“ rekao je Salkić.
On kaže da su zabrinjavajuće informacije koje je dobio oko učestalih poplava koje su, možda, uzrokovane i određenim aktivnostima na izgradnji autoputa kroz ovo područje. “Sigurno je da ću učiniti sve što je u mojim mogućnostima da razgovaram sa relevantnim ljudima da probamo otkloniti te tehničke prepreke i nedostatke kako bi svi bili zadovoljni. Smatram da je izgradnja autoputa vrlo značajna za čitavo ovo područje i da će od ovog poteza od Banjaluke do Doboja, najveću korist imati upravo Prnjavor.“ rekao je Salkić.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić izrazio je zadovoljstvo otvorenošću razgovora o svim bitnim problemima za lokalnu zajednicu. “Ovo je dobar primjer dijaloga koji ima za cilj unapređenje života običnog građanina, bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost. Svaki projekat na području opštine je u interesu svih što su naši sugrađani prepoznali i što Prnjavor dodatno čini otvorenom sredinom. Upravo popravljanjem kvaliteta života smanjuju se i bilo kakve tenzije, koje nažalost postoje u današnjem društvu.“ kaže Gatarić.

Gatarić je istakao da je Prnjavor stabilna opština koja funkcioniše na dobar način, ali da kada su u pitanju investicije potrebna je podrška investitora i institucija sa nivoa BiH i RS.
Potpredsjednik RS Ramiz Salkić posjetio je i Medžlis islamske zajednice u Prnjavoru gdje je razgovarao sa vjerskim predstavnicima i povratnicima u ovu lokalnu zajednicu.

SRNA /T.S/