Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” iz Prnjavora je izvođenjem predstave “Prvi dejt” otvorila Sedmu pozorišnu reviju “Prnjavor i prijatelji”.

Šestoro glumaca tinejdžera su domaćoj publici sinoć su na inovativan način ukazali na probleme i dileme ovog uzrasta.

Umjetnički rukovodilac prnjavorske Dramske scene Brankica Radonjić rekla je Srni da festival nije takmičarskog karaktera, ali je publici data mogućnost da svaku predstavu ocijeni, čime se dobija povratna informacija o kvalitetu izvedenih predstava.

“Visoka ocjena od 4,95 za `Prvi dejt` ide u prilog našoj odluci da ovu predstavu uvrstimo u ovogodišnju reviju”, rekla je Radonjićeva.

Ona je istakla da je novina Festivala da su organizovane i radionice sa gostujućim pozorištima na kojima će “Prosvjetini” glumci učiti od drugih mentora i tako upotpuniti svoja znanja i vještine.

“Pozorišna jesen u Prnjavoru, osim revije, nudi i mogućnost upisa novih članova u našu Dramsku scenu”, navela je Radonjićeva.

U srijedu, 1. septembra, prnjavorskoj pozorišnoj publici autorskim projektom “Aleksa u privatizaciji” predstaviće se Srećko Marčeta. Predstava će biti izvedena u Centru za kulturu sa početkom u 20.00 časova.

U toku revije “Prnjavor i prijatelji” najavljena su još gostovanja pozorišta iz Banjaluke, Laktaša, Doboja i Dervente.

SRNA, T.S.