U organizaciji Opštine Prnjavor, prosvjetni radnici sa područja naše opštine, juče su zajednički proslavili školsku krsnu slavu Svetog Savu. Zajednička proslava organizovana je drugu godinu zaredom, a osim prosvjetnih radnika, slavi su prisustvovali predstavnici Opštine Prnjavor, na čelu sa načelnikom Darkom Tomašem, ministar prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske Dane Malešević, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve, kao i drugi gosti.

Ministar prosvjete i kulture Dane Malešević istakao je da je pred prosvjetnim radnicima danas težak zadatak, da učenicima prenesu, ne samo znanje, već prvenstveno ljubav prema knjizi i čitanju. “Kroz obrazovne institucije, osnovne i srednje škole, posebnu pažnju moramo posvetiti očuvanju srpskog jezika i ćiriličnog pisma”, naglasio je Malešević i dodao da je to zadatak svih nas, a prevashodno prosvjetnih radnika.

Načelnik Darko Tomaš čestitao je prosvjetnim radnicima školsku slavu, izrazivši nadu da će zajednička proslava biti organizovana i narednih godina. “Prošle godine je pokrenuta inicijativa da svi prosvjetni radnici zajednički obilježe školsku slavu i zadovoljstvo mi je što je njihov broj ove godine još veći”, istakao je Tomaš.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Branislav Vračević izjavio je da je zajednička proslava svojevrsni doprinos u nastojanju da se očuvaju tradicija i ime prvog srpskog prosvjetitelja. “Pored zajedničkog obilježavanja krsne slave, u većini škola će biti upriličene svečane svetosavske priredbe, u kojima će učestvovati učenici naših škola”, napomenuo je Vračević.