Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas opštinu Prnjavor, gdje je razgovarala sa najvišim predstavnicima lokalne vlasti. Cvijanovićevu su u prostorijama Opštinske uprave opštine Prnjavor dočekali načelnik opštine Darko Tomaš, predsjednik Skupštine opštine Željko Simić, te zamjenik načelnika opštine Slaviša Milanković. Sastanku sa Cvijanovićevom, pored opštinskih funkcionera, prisustvovao je i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš zahvalio se premijerki na posjeti, ali i na svim zajedničkim projektima koji su realizovani u protekloj godini, među kojima je posebno naveo izgradnju pješačkih staza i kružnog toka, te sanaciju Osnovne škole “Nikola Tesla”.

“Važno je napomenuti da je vrijednost infrastrukturnih projekata na području naše opštine, koji su u toku prošle godine realizovani uz pomoć viših nivoa vlasti, iznosila više od milion i po konvertibilnih maraka”, istakao je Tomaš, naglasivši da je iz pomenute cifre izostavio izgradnju auto-puta, najveći pojedinačni projekat na području naše opštine, koji će biti završen do kraja 2018. godine.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo činjenicom da su stvari na nivou Opštine Prnjavor stabilne, te da nema problema u pogledu budžeta i funkcionisanja lokalnih institucija.

“U pogledu saradnje Opštine Prnjavor i republičkih institucija, želim da pohvalim načelnika Tomaša i kompletno opštinsko rukovodstvo, koje prepoznaje važnost dobre i aktivne saradnje sa višim nivoima vlasti”, naglasila je Cvijanovićeva, te dodala da su plod takvog odnosa brojni infrastrukturni projekti koji su zajednički realizovani na području opštine Prnjavor.

Premijerka Cvijanović pohvalila je atmoferu stabilnosti koja vlada unutar lokalne zajednice, izrazivši punu podršku rukovodstvu opštine Prnjavor.