U sali Centra za kulturu Prnjavor održan je forum „Aktivizam mladih“ Omladinskog centra Prnjavor koja je još jedna u nizu aktivnosti u sklopu projekta „4UM“. Na forumu se razgovaralo o bitnosti aktivizma za mlade ali i pozitivnim primjerima mladih koji su kroz aktivizam izgradili sebe ali i svoje zajednice.
Forumu su prisustvovali načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, pomoćnica ministrice Ministarstva porodice, omladine i sporta, Branka Malešević, generalni sekretar Omladinskog savjeta Republike Srpske, Živko Ćetojević kao i predstavnici donatorske organizacije.

„Omladinski centar Prnjavor od svog postojanja promoviše upravo aktivizam mladih i potrebu za njihovim uključenjem u društvene aktivnosti kako bi se unaprijedila naša zajednica. Današnji forum zamišljen je kao koncept gdje ćemo mladima predstaviti sve mogućnosti aktivizma i volonterstva tj spektar mogućnosti napretka u karijeri“ kazao je Adnan Selimović, predsjednik skupštine Omladinskog centra Prnjavor.

Pomoćnica Ministarstva porodice, omladine i sporta, Branka Malešević istakla je da ministarstvo već dugi niz godina podržava omladinsku politiku i sam omladinski aktivizam. „ Razvoj svakog društva počinje sa mladima i njihovom željom i voljom za rad. Cilj nam je da u budućem periodu povećamo broj učesnika u omladinskim centrima i sam njihov aktivizam, u saradnji sa lokalnim zajednicama“ navela je gospođa Malešević.

„Svim pripadnicima i članovima Omladinskog centra Prnjavor želim da čestitam na kreativnosti, volji i predanosti. Oni ne djeluju mnogo vremena, ali su mnogi važni i uspješni projekti iza njih. Rezultati su uveliko vidljivi a kao takvim podrška od strane lokalne zajednice neće izostati“ kazao je načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš istakavši veliku zahvalnost Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM) i Ministarstvu porodice, omladine i sporta koji su od samog početka postojanja Omladinskog centra Prnjavor bili podrška istim.

Projekat „4UM“ se realizuje u okviru „Bosnia and Herzegovina Resiliense Initiative“, kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), finansiran od Austrijske razvojne saradnje.