У Центру за културу синоћ је одржана свечана манифестација „21. избор спортисте општине Прњавор“, на којој су атлетичарка Јелена Гајић и тенисер Дражен Петровић проглашени за најбоље спортисте општине Прњавор за 2021. годину.

Гајићева истиче да јој је велика част бити најбољи спортиста своје општине и што својим постигнутим резултатима може бити мотивација и другима. У прошлој години оборила је сениорске рекорде на 400 и 800 метара, те била надомак норме за Европско првенство. Такође, поставила је и нови рекорд Републике Српске у трчању на 800 метара на отвореном.

Тенисер Петровић остварио је свој циљ за прошлу годину, освојио је прве АТП бодове, који су му омогућили да тенис почне играти професионално. Стигао је и до финала државног првенства Босне и Херцеговине, а ова награда ће му сигурно бити велики подстрех за сезону која долази.

У конкуренцији за најбољу спортисткињу осим Гајићеве биле су одбојкашица Дајана Петровић, џудисткиња Милица Крајишник, теквондоисткиња Јована Његован и фудбалерка Сузана Достанић.

Поред Дражена Петровића за титулу најбољег спортисте општине Прњавор борили су се и фудбалер Александар Жижак, кошаркаш Пеђа Колобарић, рукометаш Милош Вељанчић, теквандоиста Давид Станишић, џудиста Здравко Сувајац, каратиста Славиша Подгорац, шахиста Илија Шормаз, кик боксер Слађан Остојић и атлетичар Никола Петровић.

Организатор и домаћин манифестације „21. избор спортисте године“ била је општина Прњавор. Начелник општине Дарко Томаш честитао је награђенима на постигнутим резултатима током прошле године. „Након сумираних спортских резултата у 2021. години моја лична импресија јесте да су колективни спортови имали већи напредак од индивидуалних, али то не умањује значај појединачних резултата који су и овај пут награђени као најбољи. Ове године Општина Прњавор ће поред издвојехих 360.000 КМ за потребе спорта обезбиједили и 1.100.000,00 КМ за градњу спортске дворане која је заиста неопходна овим младим људима“, рекао је Томаш.

Посебно признање изван конкуренције под називом „Спортски амбасадор Прњавора“, додијељено је Марку Лукићу, рукометашу бањалучког Борца и репрезентације Босне и Херцеговине са којом је недавно наступао на Европском првенству у рукомету.

За најперспективније спортисте општине Прњавор за 2021. годину, у конкуренцији њих тринаест, проглашени су џудисткиња Теодора Кљунић и атлетичар Филип Радуловић. Награде за најуспјешније младе спортисте општине Прњавор за 2021. годину додијењене су атлетичарима Кристини Стојковић и Дамјану Грумићу. За најуспјешнију екипу у индивидуалном спорту проглашен је Атлетски клуб Прњавор, а у колективном спорту РК „Слога“ Прњавор .

Додијељена су и посебна признања и то атлетичару Далибору Врховцу као најуспјешнијем ветерану u 2021. години. Посебно признање за најуспјешнијег рекреативца у женској категорији добила је атлетичарка Милица Врховац, а у мушкој категорији атлетичар Милан Косић.

Награде за врхунски спортски резултат остварен у спортским организацијама ван територије општине Прњавор додијељене су џудистима Дарији Стојановић и Николи Моравцу.

За најистакнутијег спортског новинара у 2021. години проглашен је Бране Радуловић.

Награда за животно дјело додијељена је професору Николи Николићу.

Гласањем за најбољег спортисту општине у категорији „Награда публике“ на фејсбук страници Opština Prnjavor – Општинска управа Прњавор највише гласова освојиле су Теодора Кљунић, најперспективнија џудисткиња у 2021. години (1401 гласа) и Тамара Самарџић, најуспјешнија млада џудисткиња у 2021. години (1360 гласова). За награду, побједница је добила мобилни телефон у вриједности од 300,00 КМ поклон Занатско – трговинске радње „R – Mobil“, док је другопласирана добила поклон бон у вриједности од 300,00 КМ донација продавнице спортске опреме „Јувента“.

Све номиноване спортисте, теретана „MIS Fitness“ награђује бесплатном шестомјесечном чланарином, док ће укупне побједнике у категоријама, Бања Кулаши наградити седмодневном картом за термални базен.