U Centru za kulturu sinoć je održana svečana manifestacija „21. izbor sportiste opštine Prnjavor“, na kojoj su atletičarka Jelena Gajić i teniser Dražen Petrović proglašeni za najbolje sportiste opštine Prnjavor za 2021. godinu.

Gajićeva ističe da joj je velika čast biti najbolji sportista svoje opštine i što svojim postignutim rezultatima može biti motivacija i drugima. U prošloj godini oborila je seniorske rekorde na 400 i 800 metara, te bila nadomak norme za Evropsko prvenstvo. Takođe, postavila je i novi rekord Republike Srpske u trčanju na 800 metara na otvorenom.

Teniser Petrović ostvario je svoj cilj za prošlu godinu, osvojio je prve ATP bodove, koji su mu omogućili da tenis počne igrati profesionalno. Stigao je i do finala državnog prvenstva Bosne i Hercegovine, a ova nagrada će mu sigurno biti veliki podstreh za sezonu koja dolazi.

U konkurenciji za najbolju sportistkinju osim Gajićeve bile su odbojkašica Dajana Petrović, džudistkinja Milica Krajišnik, tekvondoistkinja Jovana Njegovan i fudbalerka Suzana Dostanić.

Pored Dražena Petrovića za titulu najboljeg sportiste opštine Prnjavor borili su se i fudbaler Aleksandar Žižak, košarkaš Peđa Kolobarić, rukometaš Miloš Veljančić, tekvandoista David Stanišić, džudista Zdravko Suvajac, karatista Slaviša Podgorac, šahista Ilija Šormaz, kik bokser Slađan Ostojić i atletičar Nikola Petrović.

Organizator i domaćin manifestacije „21. izbor sportiste godine“ bila je opština Prnjavor. Načelnik opštine Darko Tomaš čestitao je nagrađenima na postignutim rezultatima tokom prošle godine. „Nakon sumiranih sportskih rezultata u 2021. godini moja lična impresija jeste da su kolektivni sportovi imali veći napredak od individualnih, ali to ne umanjuje značaj pojedinačnih rezultata koji su i ovaj put nagrađeni kao najbolji. Ove godine Opština Prnjavor će pored izdvojehih 360.000 KM za potrebe sporta obezbijedili i 1.100.000,00 KM za gradnju sportske dvorane koja je zaista neophodna ovim mladim ljudima“, rekao je Tomaš.

Posebno priznanje izvan konkurencije pod nazivom „Sportski ambasador Prnjavora“, dodijeljeno je Marku Lukiću, rukometašu banjalučkog Borca i reprezentacije Bosne i Hercegovine sa kojom je nedavno nastupao na Evropskom prvenstvu u rukometu.

Za najperspektivnije sportiste opštine Prnjavor za 2021. godinu, u konkurenciji njih trinaest, proglašeni su džudistkinja Teodora Kljunić i atletičar Filip Radulović. Nagrade za najuspješnije mlade sportiste opštine Prnjavor za 2021. godinu dodijenjene su atletičarima Kristini Stojković i Damjanu Grumiću. Za najuspješniju ekipu u individualnom sportu proglašen je Atletski klub Prnjavor, a u kolektivnom sportu RK „Sloga“ Prnjavor .

Dodijeljena su i posebna priznanja i to atletičaru Daliboru Vrhovcu kao najuspješnijem veteranu u 2021. godini. Posebno priznanje za najuspješnijeg rekreativca u ženskoj kategoriji dobila je atletičarka Milica Vrhovac, a u muškoj kategoriji atletičar Milan Kosić.

Nagrade za vrhunski sportski rezultat ostvaren u sportskim organizacijama van teritorije opštine Prnjavor dodijeljene su džudistima Dariji Stojanović i Nikoli Moravcu.

Za najistaknutijeg sportskog novinara u 2021. godini proglašen je Brane Radulović.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je profesoru Nikoli Nikoliću.

Glasanjem za najboljeg sportistu opštine u kategoriji „Nagrada publike“ na fejsbuk stranici Opština Prnjavor – Opštinska uprava Prnjavor najviše glasova osvojile su Teodora Kljunić, najperspektivnija džudistkinja u 2021. godini (1401 glasa) i Tamara Samardžić, najuspješnija mlada džudistkinja u 2021. godini (1360 glasova). Za nagradu, pobjednica je dobila mobilni telefon u vrijednosti od 300,00 KM poklon Zanatsko – trgovinske radnje „R – Mobil“, dok je drugoplasirana dobila poklon bon u vrijednosti od 300,00 KM donacija prodavnice sportske opreme „Juventa“.

Sve nominovane sportiste, teretana „MIS Fitness“ nagrađuje besplatnom šestomjesečnom članarinom, dok će ukupne pobjednike u kategorijama, Banja Kulaši nagraditi sedmodnevnom kartom za termalni bazen.