Grad Prnjavor pokrenuo je akciju „Biramo najuređenije dvorište“, a rok za prijavu najuređenijih dvorišta produžen je do 31. jula, zbog  loših vremenskih prilika u proteklom periodu i najavljenog kišovitog perioda tokom prve polovine jula mjeseca.

Zainteresovani građani mogu se prijaviti putem viber broja 065/835-826 ili imejla: [email protected]  na način, da pošalju prijavu koja će sadržavati: ime i prezime fizičkog lica/naziv organizacije koje se prijavljuje, adresu i kontakt broj.

Nakon isteka roka za prijavu, komisija će obići lokacije prijavljenih kandidata i donijeti odluku, a kriteriji prilikom odabira su: održavanje i njegovanje biljaka i zemljišta, vrijednost biljnog pokrova, estetski ugođaj i ambijent, uloženi trud i kreativnost, ukupno idejno i hortikulturno rješenje.

Komisija će birati najuređenije privatno dvorište, najuređenije dvorište javnih ustanova, organizacija i privatnih subjekata, najuređenije dvorište zajednice etažnih vlasnika, najuređeniji balkon i najuređenije domaćinstvo na selu.

U posebnoj kategoriji „Najuređenije po glasovima publike“, građani će putem društvene mreže Fejsbuk imati priliku da izaberu svog favorita, od ukupnog broja prijavljenih kandidata.