Gradonačelnik Darko Tomaš upriličio je danas u restoranu „La Kasa“ prijem i ručak za 30 djece sa Kosova i Metohije koja do subote, 29. juna borave u Prnjavoru.

Grad Prnjavor u akciji spajanja djece iz Republike Srpske i sa Kosova i Metohije učestvuje već desetak godina, a ove godine mališani su smješteni u 24 porodice sa područja Prnjavora.

Tomaš kaže da su se umjesto prijema u kabinetu gradonačelnika odlučili za ručak u restoranu uz opušteno i prijatno druženje djece.

„Važno nam je da se djeca povežu jer se tako najbolje grade mostovi prijateljstva. Hvala našim porodicama koje su domaćini mališanima sa KiM, posebno onima koje su u ovoj akciji od samog početka“ , rekao je Tomaš u izjavi novinarima.

Sara Tomašević iz Suvog Grla, učenik je Osnovne škole „Milun Jakšić“ iz Kosovske Mitrovice i u Prnjavor dolazi četvrti put.

„Ovo je za mene jako lepo iskustvo, neopisiv je osećaj slobode i opuštenosti, sada u Prnjavoru imam veliki broj novih prijatelja i uvek ću s njima ostati u kontaktu“ , kaže Sara.

Ona je dodala da će joj u lijepim uspomenama ostati i uvijek topao prijem porodica kod kojih borave nekoliko dana, kao i posjete gradovima i različitim znamenitostima u Republici Srpskoj.

U Prnjavor treći put dolazi Stefan Vulićević iz sela Vidanje u opštini Klina. Ovaj dječak kaže da mu je mnogo lijepo, druži se, igra, šali sa svojim vršnjacima.

„Upoznao sam mnogo drugara, posebno je lepo što bez straha možemo da izađemo u grad kad god poželimo. Ovde sam treći put i doći ću i naredne godine ukoliko me pozovu“ , kaže Stefan.

U Prnjavoru će sutra gosti sa KiM imati dan ispunjen druženjem i sportskim aktivnostima, a u petak, 28. juna, povodom Vidovdana posjetiće Hram Svetog Save u naselju Slatina.

Srna T.S.