Opština Prnjavor biće domaćin četvrte etape biciklističke trke „Beograd – Banja Luka“. Ova manifestacija u Prnjavoru će, naredne godine okupiti, bicikliste iz preko 20 zemalja, ali i ljude u njihovoj pratnji i novinare.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš rekao je na današnjoj konferenciji za medije, da je Prnjavor i prethodnih godina u nekoliko navrata bio aktivni učesnik u ovoj manifestaciji, kao jedan od prolaznih ciljeva. „To je bila odlična prilika da promovišemo našu lokalnu zajednicu, ali posebno mi je zadovoljstvo da najavim, da će Prnjavor sljedeće godine biti jedan od domaćina biciklističke trke. Dobićemo priliku da na najbolji način promovišemo biciklizam, sport, turizam i ostale potencijale naše lokalne zajednice.“, rekao je Tomaš.

Direktor biciklističke trke „Beograd – Banja Luka“, Vladimir Kuvalja rekao je da će biciklistička trka „Beograd – Banja Luka“ sljedeće godine imati prefiks tur i da će je voziti najbolji takmičari iz cijelog svijeta. Kuvalja je naglasio, da je Prnjavor proteklih godina dva puta proglašen za najbolji prolazni cilj, te da će sljedeće godine kao domaćin imati privilegiju, da se u Prnjavoru obuče žuta majica. „Biciklista koji obuče žutu majicu u Prnjavoru predstavlja najboljeg biciklistu i pokušaće da je sačuva u posljednjoj etapi, kako bi trku završio na prvom mjestu u generalnom plasmanu “, rekao je Kuvalja. Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta, Dragan Jaćimović rekao je, da je biciklistička trka „Beograd – Banja Luka“ manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku. „Ova manifestacija, osim sporta i biciklizma, promoviše i gradove u Republici Srpskoj. Prnjavor će sigurno biti dobar domaćin i iskoristiti priliku da na najbolji način predstavi sve svoje potencijale.“, rekao je Jaćimović. On je naglasio, da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta podržavalo ovu manifestaciju svih proteklih godine i da će tako biti i sljedeće godine. Biciklistička trka „Beograd – Banja Luka“ kreće iz Beograda, 18. aprila i trajaće četiri dana. Prva etapa voziće se od Beograda do Vlasenice, druga od Vlasenice do Brčkog, treća od Brčkog do Teslića i četvrta od Prnjavora do Banja Luke.