Gradonačelnik Darko Tomaš upriličio je danas prijem za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja lokalne zajednice, pobjednika republičkih i državnih takmičenja u protekloj školskoj godini.

Tomaš je u izjavi novinarima rekao da je ponosan na ove mlade ljude koji su svojim rezultatima na najbolji način predstavili sebe, školu i grad.

„To su uglavnom učenici koji kroz svoje školovanje konstantno ostvaruju uspjeh, svakoga od njih poznajem jer su se vremenom izdvojili i dominiraju u nastavnom predmetu kome su posvećeni“ , kaže Tomaš.

On je napomenuo da podršku lokalne vlasti zaslužuje svaki mladi čovjek koji pokaže dovoljan nivo predanosti i upornosti kroz školovanje i dalje usavršavanje bilo kroz obrazovanje ili posao.

Učenik Osnovne škole „ Miloš Crnjanski“ iz Potočana Darjan Jugović osvojio je prvo mjesto na državnom takmičenju iz informatike u Sarajevu i po treći put se plasirao na Evropsko takmičenje koje će se od 16. do 22. avgusta održati u Moldaviji.

Darjan kaže da je za uspjeh potrebno uložiti mnogo truda i vremena, ali da je svaka pobjeda na takmičenju nova motivacija za dalji rad. On je dodao da je za uspjeh važna i podrška porodice, škole i zahvalio gradonačelniku Tomašu na prijemu i uručenim nagradama.

I Aleksandar Dvorančić koji je kao učenik Muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Prnjavora tokom školovanja osvajao brojne nagrade na takmičenjima, a poslednja je sa republičkog takmičenja horova u Banjaluci, mišljenja je da je za dobre rezultate važna podrška okoline, ali je prije svega potrebno dosta rada, priprema i zalaganja.

Aleksandar, koji je završio osnovnu i srednju Muzičku školu na smjeru harmonika planira nastaviti dalje školovanje i usavršavanje na Muzičkoj akademiji.

Među nagrađenim pobjednicima takmičenja su i Anastasija Stojičić, Jovana Radulović, Mihajlo Živanić, Pavle Topić, Miloš Prelić, Mateja Simić i Jovan Čolić.

SRNA T.S.