Grad Prnjavor je danas nagradio autore tri najbolja rada na konkursu za najbolju kratku priču na temu „Prnjavor, moj grad“.

Prvo mjesto osvojila je Jovana Pakuševski, učenica drugog razreda Gimnazije, drugo mjesto Nikolina Samac, učenica četvrtog razreda Gimnazije, dok je treće mjesto osvojila Sara Vrhovac, učenica ekonomske škole CSŠ „Ivo Andrić“.

„Zahvaljujem se svim učesnicima koji su uzeli učešće u konkursu i dali svoj doprinos u promociji, prije svega ljubavi prema našem gradu. I u narednom periodu nastavićemo da sličnim projektima motivišemo mlade ljude, da svojim radom i glasom kreiraju bolji i ljepši ambijent za naš Prnjavor“, rekao je gradonačelnik Darko Tomaš.

Grad Prnjavor je povodom 21. februara, Međunarodnog dana maternjeg jezika raspisao konkurs za najbolju kratku priču i pozvao mlade od 13 do 19 godina koje vole pisati, da se pridruže konkursu i pokažu svoju kreativnost i vještinu pisanja. Na adresu Gradske uprave Grada Prnjavor stigle su 34 prijave, a nakon zatvaranja konkursa, konkursa komisija je odabrala tri najbolja rada.

Tri najbolja rada su nagrađena novčanim nagradama, a pobjednička priča je vlasništvo Grada i koristiće se u promotivnom materijalu.