Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš organizovao je danas prijem za Nikolu Novarlića, učenika četvrtog razreda Gimnazije Prnjavor koji se plasirao na finalno takmičenje iz programiranja. Takmičenje će biti održano sredinom februara mjeseca u ruskom gradu Kazanj. „Čestitam Nikoli na ostvarenim rezultatima i ranijih godina, i sada. Nikola se plasirao na finalno takmičenje u Rusiju, a posebno je za pohvaliti što je kroz dvije runde kvalifikacionog takmičenja ostvario maksimalan broj bodova“, rekao je Tomaš.

On je naglasio, da će Opština Prnjavor finansirati troškove puta u Rusiju za Nikolu i njegovog mentora, te istakao da vjeruje da će Nikola ostvariti značaj uspjeh na finalnom takmičenju. Nikola Novarlić kaže da je ovo njegov najveći uspjeh tokom četiri godine takmičenja, kao i da mu je posebno drago što putuje u Rusiju, budući da nije imao prilike posjetiti tu zemlju. „Zahvaljujem se Gimnaziji Prnjavor, kao i našem načelniku što su mi omogućili da otputujem u Rusiju na takmičenje. Slučajno sam saznao za takmičenje, prijavio se i ostvario prvo mjesto kroz dvije runde kvalifikacionog takmičenja“, rekao je Novarlić i naglasio da mu veliku pomoć pruža mentor Zlatko Ivanović.

Prijemu kod načelnika prisustvovao je i profesor u Gimnaziji, Zlatko Ivanović koji je istakao da je osim Nikole Novarlića značajan rezultat u proteklom periodu ostvarila i Milica Đukić, koja se tri puta plasira na matematičku Olimpijadu, Damjan Ilišković koji se plasirao na Olimpijadu iz fizike, kao i Nikola Vujasinović, Marko Pezer i Gavrilo Prodanović koji su ostvarili značajne rezultate na republičkim takmičenjima.