Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš primio je danas mladog sugrađanina Miroslava Živkovića koji je protekle sedmice, sa prosjekom 9,82, diplomirao na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci. Zavidnim prosjekom i činjenicom da je zahtjevne studije medicine završio u roku, Miroslav je na najbolji način dokazao kako talenat, tako i posvećenost nauci koju je izabrao.

“Motiv za bavljenje medicinom javio se još u osnovnoj školi i od tada ništa drugo nije ozbiljno razmatrano”, rekao je Živković koji je prethodno završio i srednju Medicinsku školu u Banjoj Luci.

Živković je istakao da mu je sada primarni cilj da se zaposli, a nakon toga da upiše postdiplomske studije iz oblasti interne medicine, po mogućnosti hematologije ili onkologije.

Načelnik opštine Darko Tomaš izrazio je zadovoljstvo zbog današnjeg prijema, kao i zbog rezultata koje je mladi Živković postigao tokom studiranja.

“Prnjavor ima mnogo mladih ljudi koji u školovanju i radu ostvaruju zapažene razultate i uvjeren sam da perspektivni pojedinci poput Miroslava predstavljaju budućnost, ne samo opštine Prnjavor, već i Republike Srpske u cjelini”, istakao je Tomaš, te naglasio da će opštinska vlast, na čijem je čelu, pružiti maksimalnu podršku mladim i perspektivnim ljudima.