U maloj sali Centra za kulturu danas je održan sastanak predstavnika lokalne vlasti sa predsjednicima savjeta mjesnih zajednica sa područja opštine Prnjavor. Sastanku su prisustvovali načelnik opštine Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Željko Simić, a razgovarano je o problemima koji su zajednički za većinu mjesnih zajednica, poput problema sa isporukom električne energije, vodosnabdjevanja i infrastrukture.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš istakao je da je diskusija bila konstruktivna, izrazivši želju da sastanci poput ovog u budućnosti postanu redovna aktivnost.

“Dogovorili smo se da ovakvi sastanci postanu redovna praksa i da budu organizovani najmanje jednom u tri mjeseca, kako bismo imali što jasniji uvid u konkretne probleme sa kojima se mjesne zajednice suočavaju”, izjavio je Tomaš.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Prnjavor Milan Vranić izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom, kao i konkretnim prijedlozima o kojima je bilo riječ.

“Prnjavor je danas jedno veliko gradilište i nadamo se da će tako biti i u budućnosti. Inicijative građana svaki dan pristižu u našu kancelariju i stoga ćemo, u saradnji sa načelnikom, odrediti prioritete i raditi na njihovom rješavanju”, istakao je Vranić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Palačkovci Đuro Popović istakao je dobru saradnju sa lokalnim vlastima, istakavši da većina prnjavorskim mjesnih zajednica ima slične probleme.

“Najveći problem mjesnih zajednica jeste infrastruktura, jer ako nemamo asfaltirane puteve na selu, ne možemo da imamo ni dobru vezu sa gradom”, naglasio je Popović i dodao da je saradnja preduslov rješavanja svih problema.