Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš organizovao je danas prijem za Dražena Petrovića, uspješnog mladog tenisera iz Prnjavora, koji je sezonu završio kao sedmi najbolji teniser Evrope do 16 godina.

Načelnik Tomaš je čestitao Petroviću na ostvarenom uspjehu i naglasio da će lokalna zajednica uvijek podržavati talentovane mlade sportiste koji na najbolji način predstavljaju opštinu Prnjavor. „Dražen je izuzetno sportski talentovan, ali moram napomenuti da Dražen dolazi iz jedne vrijedne i nadarene sportske porodice, obzirom da je njegov otac Željko bio maratonac na olimpijskim igrama u Sidneju“, rekao je Tomaš i naglasio da je Dražen bio i prvak BiH u atletici, te da je i odličan učenik. „Njegovi rezultati su zaista vrijedni pohvale. Opština Prnjavor će uvijek podržavati mlade i uspješne ljude koji na najbolji način predstavljaju našu lokalnu zajednicu“, rekao je Tomaš. Dražen Petrović je prvi teniser iz Republike Srpske koji je izborio Master Tenis Evrope u Barseloni na kojem je osvojio drugo mjesto, a sezonu je završio među osam najboljih tenisera u Evropi u kategoriji do 16 godina.

Dražen je rekao da su finale u Barseloni jedan od najvećih njegovih uspjeha i da se trenutno priprema za sljedeću sezonu. „Igrao sam finale prve kategorije u Barseloni i to mi je najveći uspjeh do sada. Osvojio sam i dva evropska turnira, jedno finale i dva polufinala. Već u januaru sljedeće godine imam prve turnire u novoj sezoni, tako da se već pripremam“, rekao je Petrović. Dražen je naglasio, da je porodica najveća njegova podrška i zahvalio se načelniku Tomašu, predsjedniku Republike Srpske i Ministarstvu porodice, omladine i sporta na finansijskoj pomoći tokom sezone.