Pravo na dodjelu stipendije za školsku 2021/22. godinu ostvarilo je ukupno 262 stipendista, i to 94 učenika i 168 studenata, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 KM

Stipendisti koji su juče prisustvovali potpisivanju ugovora o dodjeli stipendije ističu da su stipendije značajne za njih i njihove porodice i da im olakšavaju troškove školovanja i druge troškove.

Načelnik opštine, Darko Tomaš smatra kako je ovaj vid pomoći veoma koristan za ove mlade i uspješne ljude koji će obezbjediti budućnost lokalnoj zajednici.

“Planovi su da se tokom naredne godine proširi obuhvat onih koji će moći ostvariti pravo na stipendiju, a u tu kategoriju ući će i djeca iz višečlanih porodica”, ističe Tomaš.

Pravo na opštinsku stipendiju imaju svi studenti sa druge i viših godina studija na javnim visokoškolskim ustanovama ili studenti integralnog načina studiranja, kao i učenici iz kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do šeste kategorije, djeca koja su korisnici Centra za socijalni rad i svi ostali učenici koji su ostvarili prosjek 5,00 tokom školovanja.

Foto album sa potpisivanja ugovora o dodjeli opštinske stipendije možete pogledati na fejsbuk stranici Opština Prnjavor – Opštinska uprava Prnjavor