Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš potpisao je danas sa direktorom Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, Ljubom Ninković ugovor za obezbjeđenje sredstava za rekonstrukciju Ulice Branka Ćopića.

„Veliku zahvalnost želim da uputim gospodinu Ninkoviću, direktoru Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije na odličnoj donaciji opštini Prnjavor. Opština Prnjavor je sa Republičkim sekretarijatom imala odličnu saradnju te smo realizovali mali niz projekata na samom prostoru naše lokalne zajednice, a još jedan u nizu tih projekata biće upravo i rekonstrukcija Ulice Branko Ćopić “ kazao je gospodin Tomaš dodavši da očekuje da će saradnja opštine Prnjavor i Republičkog sekretarijata nastaviti istim uzlaznim tokom.

„Sredstva u iznosu od 50.000KM za rekonstrukciju dijela Ulice Branka Ćopića obezbijedila je Vlada Republike Srpske kroz naš redovan program rješavanja problema izbjeglih i raseljenih osoba za 2021. godinu“ rekao je Ljubo Ninković, v.d. diroktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, izrazivši zahvalnost načelniku i kompletnoj opštinskoj administraciji na odličnoj dosadašnjoj saradnji.

U posljednje tri godine Vlada Republike Srpske je kroz sredstva iz budžeta i zajedničke projekte sa Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije, uložila oko milion konvertibilnih maraka na izgradnju stambene zgrade za 14 porodica, rekonstrukciju ulice Milana Tepića, izgradnju puta u Konjuhovcima, te gradnju 8 individualnih stambenih jedinica na području opštine Prnjavor.