Na osnovu Plana kapitalnih investicija za 2017. godinu, kojim je predviđena rekonstrukcija javne rasvjete na Gradskom trgu i u Ulici Svetog Save, načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, danas je zajedno sa direktorom firme „ABC Solutions“ iz Banjaluke, potpisao ugovor za njenu izgradnju.

„Ugovorena vrijednost ovih poslova je nešto manja od 69.000 KM“, rekao je Tomaš uz očekivanje da se nakon 30 od uvođenja izvođača u posao, radovi i okončaju. Prema procjenama vrijednost radova je bila daleko veća, te će ostati prostora da se uradi još neka od investicija u gradu ili u jednoj od mjesnih zajednica.

Bojan Ćosić, vlasnik i direktor firme „ABC Solutions“ koja se bavi poslovima vezano za elektro-energetiku, istakao je da je u pitanju ugradnja 55 rasvjetnih tijela, uključujući i 55 metalnih stubova na kojima se ona nalaze, kao i sva potrebna instalacija i oprema.

„Napomenuo bih da je opština Prnjavor druga lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja implementira projekat led rasvjete u ovom obimu, do sada smo to uradili samo u Foči“, naveo je Ćosić.

Načelnik Tomaš je nakon današnjeg sastanka istakao i da je prošle sedmice potpisan ugovor za izgradnju ulice Save Kovačevića, takođe predviđena planom kapitalnih investicija, a da je njena vrijednost oko 66.000 KM. „Ono što još očekujem jeste da se u narednom periodu završe tenderske procedure za rekonstrukciju ulice od Cvijetine pekare do hotela „City“, gde će biti izgrađena i kišna kanalizacija i trotoari“, naveo je Tomaš.

Prema riječima načelnika opštine Prnjavor narednih dana slijedi i  raspisivanje javnih tendera za izgradnju kružnih tokova, koji bi trebalo da budu finansirani od strane republičkih nivoa vlasti.