Fondacija Hastor potpisala je danas 13 ugovora o stipendiranju sa učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Prnjavor. Današnjem događaju prisustvovali su načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, direktor Fondacije Hastor, Seid Fijuljanin, te dobitnici stipendija za 2021/2022 godinu. Fondacija Hastor ove školske godine će na području opštine Prnjavor stipendirati 3 učenika iz osnovnih škola i 10 učenika iz srednjih škola, ukupno 13 stipendija, što za 12 mjeseci iznosi 21.600,00 KM. Godišnja stipendija za učenike osnovnih škola iznosi 1200 KM, za srednjoškolce 1800 KM, dok za studente iznosi 3000 KM.

„Ova Fondacija je osnovana 2006. godine, a sa opštinom Prnjavor potpisujemo ugovore već šesnaest godina. Uslovi za apliciranje stipendije su socio-ekonomski status porodice, to jeste da roditelji nemaju stalnih primanja u porodici, a da djeca imaju što bolji prosjek u školi. Pored finansijske pomoći postoji i volontiranje/mentorski rad koji je podjednako važan, jer kroz taj rad studenti stipendisti Fondacije Hastor, sa učenicima osnovnih i srednjih škola zajedno savladavaju školske prepreke, te se uključuju u zajedničke aktivnosti, projekte i ideje lokalne zajednice“ rekao je direktor Fondacije Hastor, Seid Fijuljanin.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš uputio je velike pohvale Fondaciji Hastor koja već šesnaestu godinu zaredom stipendira na području opštine Prnjavor. „Ono što je posebno važno istaći jeste da stipendiju dobijaju izuzetno vrijedni učenici, obzirom da se stipendija daje najboljima koji imaju odlične uspjehe, a sa druge strane velika je pomoć i samim roditeljima koji nemaju direktna primanja, što znači da se pomaže zaista onima kojima je potrebno. Uvjeren sam da će narednih godina ovi isti mladi ljudi biti korisnici iste stipendije, što će garantovati da ostvaruju izvrsne rezultate“ kazao je gospodin Tomaš.

Osnovna ideja i cilj ove Fondacije je pružiti pomoć i šansu mladim i talentovanim ljudima u Bosni i Hercegovini, da svojim uspješnim školovanjem kao i volonterskim radom učestvuju u razvijanju lokalnih zajednica i vlastitih resursa.