Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Željko Simić podijelili su danas paketiće za 325 prvačića sa područja opštine Prnjavor, koji su od ove godine sjeli u školske klupe. Najviše prvačića, kao i prethodnih godina, upisano je u osnovne škole “Nikola Tesla” i “Branko Ćopić”, dok u dvije škole, u Otpočivaljci i Drenovi, ove godine nije upisan niti jedan đak.

Direktor Osnovne škole “Nikola Tesla” Vojin Gluvić izjavio je da je ove godine 106 učenika upisalo prvi razred, što je za šest više od prethodne godine.

Što se tiče Osnovne škole “Branko Ćopić”, direktor Rajko Aleksić ističe da je u ovu školu od 1. septembra krenulo ukupno 87 đaka prvaka.

“Tri đaka su u područnom odjeljenju u Donjim Štrpcima, njih 14 je u Štrpcima, dok je u gradsku školu upisano ukupno 70 prvačića”, naveo je Aleksić.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš poželio je prvačićima sreću tokom školovanja, te izrazio zadovoljstvo što je tradicija i ove godine nastavljena.

“Zadovoljstvo mi je što i ove godine nastavljamo praksu podjele simboličnih poklona prvačićima, sa ciljem da im prvi školski dan ostane u što ljepšem sjećanju”, istakao je Tomaš dodavši da će u promociju populacione politike biti uloženi dodatni napori, kako bi u budućnosti bilo što više đaka.