Opština Prnjavor je ove godine iz budžeta izdvojila 245.219 KM za nabavku 1.150 kompleta knjiga za učenike od petog do devetog razreda osnovne škole.

Ugovor o nabavci i distribuciji knjiga danas su potpisali načelnik opštine, Darko Tomaš i direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Novog Sarajeva, Bojan Đenić.

Tomaš je izrazio zadovoljstvo što je Prnjavor prva opština u Republici Srpskoj koja je potpisala ovakav ugovor za nabavku udžbenika.

„Predviđena je nabavka 1.150 kompleta knjiga za učenike od petog do devetog razreda, odnosno za sve učenike za koje knjige ne nabavljaju resorna ministarstva. Ovo je ogromna pomoć roditeljima, kućnim budžetima, i sigurno će postati naša praksa i narednih godina“ , rekao je Tomaš.

Direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Bojan Đenić je naglasio da je ovo prvi ovakav ugovor u ovoj godini koji su potpisali i da je još nekoliko lokalnih zajednica pokazalo interesovanje za nabavku udžbenika svim osnovcima.

On kaže da će svi udžbenici biti dostavljeni na vrijeme. „Sa početkom školske godine novi udžbenici će dočekati učenike u školskim klupama. Čestitam načelniku Tomašu i odbornicima u Skupštini opštine što su iznašli potrebna sredstva, jer je ovo značajna ušteda za sve porodice“ , rekao je Đenić, te napomenuo da su ove godine u Zavodu odradili mnogo posla i pripremili 15 novih udžbenika za osnovnu školu.

SRNA T.S.