U sali Skupštine opštine danas su održani „Sati građana“ kao oblik dvosmjerne komunikacije između građana i izabranih predstavnika vlasti.

Prisutno je bilo oko stotinjak građana, a na pitanja su odgovarali načelnik opštine, Darko Tomaš, predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić, zamjenik načelnika, Slaviša Milanković i odbornici.

Građani su najviše bili zainteresovani za oblast komunalne infrastrukture, vodosnabdijevanja i stambenog zbrinjavanja. Veselko Popadić iz Prnjavora govorio je o problemu u Ulici Vladike Platona gdje je neophodno da se asfalt presvuče, jer je ulica frekventna, obzirom da prolaze učenici iz tri škole i da su ovdje dvije stambene zgrade sa oko 100 stanara. Popadić je ukazao i na problem sa kojim se suočavaju penzioneri zbog malih primanja, te sugerisao da se socijalno ugroženim penzionerima subvencioniše plaćanje vode i struje.  On je istakao, da mu je drago što je sastanak sa građanima bio posjećen i da bi ovakav vid komunikacije trebalo češće organizovati.

Savka Debeljak iz Ulice Veljka Milankovića u Prnjavoru pozdravila je ovaj vid komunikacije i skrenula pažnju na rješenje parkinga u ovoj ulici. „Upoznala sam opštinske vlasti sa problemom parkiranja kod zgrade „Solidarke“ i dobila odgovor da će problem biti riješen izmjenom regulacionog plana.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš ocjenio je pozitivnim današnji sastanak sa građanima. „Većina prisutnih danas, bili su građani koji su imali pitanja, komentare i sugestije, a nekima od njih dugujemo i zahvalnost na idejama za rješavanje određenih problema. Sa druge strane, mi smo bili tu da odgovorimo na njihova pitanja o infrastrukturi, stambenom zbrinjavanju i socijalnim problemima, dok su poseban segment imali građani koji su željeli da razgovaraju nasamo i njih smo takođe saslušali“, rekao je Tomaš.

Predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić rekao je, da su se „Sati građana“ pokazali kao jedan od najboljih vidova direktne komunikacije između opštinske vlasti i građana. „Razgovarali smo o mnogim temama, od stambeno – komunalne problematike, socijalnih pitanja, do određenih ličnih nedoumica građana“, rekao je Simić.

Ovo su drugi po redu „Sati građana“ organizovani kao jedan od oblika neposrednog učešća građana, gdje su građani imali priliku da postave pitanje, iznesu svoje mišljenje i sugestije, te daju prijedloge.