Javna rasprava o Nacrtu plana kapitalnih investicija opštine Prnjavor za period 2019-2021. godine održana je danas u Centru za kulturu.

Raspravi su prisustvovali načelnik opštine, Darko Tomaš, predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić, zamjenik načelnika opštine Prnjavor, Slaviša Milanković, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i investicije, Dalibor Preradović sa saradnicima,  načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti sa saradnicima, predstavnici mjesnih zajednica i zainteresovani građani.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš podsjetio je ovom prilikom da je izrada trogodišnjeg plana kapitalnih investicija kao dokumenta, neophodna iz razloga jer je Opština Prnjavor u okviru UNDP-ovog MEG  projekta prošle godine dobila sredstva u iznosu preko 200.000,00 KM za rekonstrukciju ulice Vida Nježića.

„Ove godine očekujemo takođe da dobijemo sredstva, a kandidovali smo projekat – izgradnja vodovodne mreže u poslovnoj zoni. S druge strane, Opština Prnjavor je u projektu dobijanja BFC sertifikata, kao sertifikata koji govori o povoljnom poslovnom okruženju i uslov i za jedan i drugi dokument jeste usvajanje trogodišnjeg plana kapitalnih investicija“.

Načelnik Tomaš je podsjetio da je današnjoj javnoj raspravi prethodio poziv predstavnicima mjesnih zajednica da dostave svoje prijedloge prioritetnih infrastrukturnih projekata. „Nismo od svih dobili prijedloge, ali ono što smo dobili, bodovano je  po metodologiji od strane UNDP –a i u konačnosti predstavljeno kao jedan dokument koji se našao u Nacrtu plana pred odbornicima SO-e na posljednjoj sjednici.  Na sjednici je odlučeno da se uputi u javnu raspravu“, rekao je Tomaš. On je istakao, da je očekivao veći odziv građana, ali i izrazio zahvalnost onima koji su prisustvovali i imali konkretne prijedloge.

„Radi se o trogodišnjem planu kapitalnih investicija i svake godine će se razmatrati njegovo izvršenje, isto tako svake godine donosiće se i pojedinačni planovi. Na nama je da obezbjedimo što više sredstava i da plan u što većoj mjeri bude i izvršen. Napomenuo sam danas prisutnima da trogodišnji plan kapitalnih investicija ne treba da shvate kao spisak želja, jer ako bude tako, biće težak 100 miliona maraka, a svi dobro znamo da u naredne tri godine ne možemo raspolagati sa tolikim iznosom za investicije i da je na prvom mjestu da bude realan i objektivan kako bi na taj način bio i provodiv u djelo“, zaključio je Tomaš.