Savjet učenika OŠ „Meša Selimović“ iz Naseobine Lišnja, nedavno je pokrenuo akciju pod nazivom „Jedan učenik- jedna knjiga“, u cilju povećanja knjiške građe školske biblioteke. Opština Prnjavor se odazvala pozivu učenika za podršku navedenoj akciji, i za potrebe školske biblioteke prikupila određeni fond lektirskih knjiga.

Ispred Opštinske uprave opštine Prnjavor, školu je danas posjetila načelnica Odjeljenja za inspekcijske poslove, Suzana Švraka i knjige zvanično predala na upotrebu školskoj biblioteci i učenicima škole „Meša Selimović“.

„Početkom drugog polugodišta školske godine, u našoj školi pokrenuta je akcija „Jedan učenik-jedna knjiga“. Akciji su se odazvali svi učenici, roditelji i nastavno osoblje, a ovom prilikom želimo da se zahvalimo Opštini Prnjavor i načelniku opštine  na donaciji, i što su imali sluha za potrebe naših učenika. Akcija je protekla dobro, popravili smo knjiški fond naše biblioteke, zadovoljni smo, ali uvijek može bolje jer knjiga, naravno nikada dosta“, rekao je danas direktor škole Milan Vranić.

„Načelnik opštine kao i uvijek ima sluha za školsku djecu, i suvišno je govoriti koliko je danas bitna pisana riječ, u masi elektronskih medija. Takođe, jako je bitno, upravo u ovom osnovno-školskom uzrastu, kada se formiraju ličnosti, objasniti djeci značenje i važnost pisane riječi. Ovo je samo jedan od načina da se djeci pokaže značaj čitanja i da ih u određenoj mjeri podstaknemo i kod njih razvijemo ljubav prema knjizi, jer čitanje je osnova i početak svakog učenja“, istakla je tokom posjete Osnovnoj školi „Meša Selimović“, načelnica Odjeljenja za inspekcijske poslove, Suzana Švraka.