Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš sastao se jutros sa direktorom “Elektrokrajine” Sekom Kuzmanović i izvršnim direktorom “Elektroprenosa” Cvjetkom Žepinićem, povodom problema elektrosnabdijevanja na području opštine Prnjavor. Detaljno je razmotreno stanje elektromreže, problemi sa kojima se susreću potrošači električne energije, kao i mogućnosti njihovog prevazilaženja. Sastanku su prisustvovali i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić i tehnički rukovodilac RJ “Elektrodistribucija” Prnjavor Borislav Petrović.

Načelnik Tomaš izjavio je da je neophodno učiniti dodatne napore kako bi se popravio kvalitet elektrosnabdijevanja na području opštine Prnjavor.

“Mojim sagovornicima sam prenio stav građana da je snabdijevanje u pojedinim mjesnim zajednicama veoma loše i da bi trebalo učniti dodatne napore kako bi se popravilo”, rekao je Tomaš i dodao da će opština, iako nema direktne nadležnosti, biti na raspolaganju i učiniti sve što je potrebno kako bi se ovaj problem prevazišao.

Direktor “Elektrokrajine” Seka Kuzmanović istakla je da je upoznata sa problemima elektrosnabdijevanja na području opštine Prnjavor.

„U proteklom periodu najviše problema je bilo na potezu dalekovoda Kojin Han i Hrvaćani, ali upoznati smo i sa problemima na drugim dalekovodima, kao što su Vijačani i Stara Šibovska“, rekla je Kuzmanovićeva, dodavši da će u narednom periodu biti intenzivirani radovi na sanaciji dalekovoda i niskonaponske mreže.

Nakon sastanka je predviđen odlazak na teren i razgovor sa predstavnicima mjesnih zajednica koje se snabdijevaju strujom sa dalekovoda Kojin Han i Hrvaćani.