Ekipe Rukometnih klubova RK „Izviđač“ Ljubuški i „Konjuh“ Živinice pobjednici su trodnevnog Međunarodnog rukometnog turnira “Mika 2022”  održanog u Prnjavoru i Derventi.

RK “Izviđač“ Ljubuški zauzeo je prvo mjesto u starosnim kategorijima dječaka 2005/2006. godište i 2009/2010. godište,a RK „Konjuh“ Živinice u kategoriji dječaka 2007/2008. godište.

Na turniru čiji je organizator RK „Sloga“ Prnjavor  odigrano je 76 utakmica, a učestvovale su ukupno 34 ekipe iz BiH i Mađarske.

„Izviđač“ jedan od najtrofejnijih bh klubova u rukometu prvi put je učestvovao na turniru „Mika“ i rezultatima opravdao status favorita.

Trener kluba Zvonko Herceg u izjavi novinarima rekao je da je nakon dvije godine pandemije virusa korona važno da se djeca druže, bave sportom i posvete onome što najviše vole.

On je čestitao domaćinu na pripremi i profesionalnoj organizaciji turnira.

Generalni sponzori turnira „Mika 2022“ bili su opština Prnjavor i načelnik opštine Darko Tomaš.

Tomaš je u izjavi novinarima podsjetio da je Miroslav Mikerević postavio temelje razvoja rukometa Prnjavora i regije zbog čega će, kako kaže, organizatori turnira uvijek imati podršku lokalne zajednice kako bi se očuvale uspomene na Miku.

Trener RK „Sloga“ Mile Šljivić napominje da je na turniru učestvovalo više od  500 mladih rukometaša.

„ Ponosni smo što smo uspjeli da realizujemo ovakav događaj na najbolji način i što smo ugostili najbolje rukometne klubove BiH, kao i prijatelje iz Mađarske. Zadovoljstvo je čuti da smo uspjeli organizovati jedan od najkvalitetnijih omladinskih rukometnih turnira i da su svi učesnici izrazili želju da se vrate u Prnjavor“ , izjavio je Šljivić.

On je poručio da će klub nastojati da ovaj turnir iz godine u godinu bude što kvalitetniji i jači.

/SRNA/