Grad Prnjavor danas je upriličio prijem za roditelje 73 novorođenčeta i uručio po 500 KM.

Gradonačelnik Darko Tomaš je napomenuo da je za ovu namjenu budžetom planirano 130.000 KM i da raduje konstantno povećanje broja rođene djece.

“U prvom kvartalu imamo prijave za 73 djece. Ako se ovakav trend nastavi imaćemo veći broj rođene djece u odnosu na prošlu godinu što raduje” , rekao je Tomaš.

On kaže da pomoć nije pretjerano velika, ali da Grad na ovaj način pokazuje da razmišlja o mladima i budućim naraštajima.

Prijemu u Centru za kulturu danas je prisustvovala Slavica Bijelić, majka šestoro djece.

Ona kaže da je današnji prijem lijep gest gradonačelnika Tomaša, a dobijeni novac iskoristiće za kupovinu potrebne opreme za bebu.

“Suprug mi mnogo pomaže oko naših šestoro mališana, a najvažnije nam je da su svi zdravi i srećni” , kaže Slavica.

Slaviša Stokić otac je troje djece. U izjavi novinarima kaže da ništa nije teško uz dobru organizaciju cijele porodice i mnogo ljubavi, i zahvalio Gradu za značajnu novčanu pomoć.

Grad Prnjavor prijem za roditelje novorođene djece organizuje četiri puta godišnje. U prošloj godini rođeno je 253 djece, od čega su četiri bile blizanačke trudnoće, a Grad je za ovu namjenu izdvojio 126.500 KM.

Kako je iz Gradske uprave saopšteno danas je isplaćena i subvencija za mart za 239 roditelja sa područja Grada koji su ostvarili pravo na dodjelu subvencije za boravak 282 djece u privatnim predškolskim ustanovama. Javni poziv za ovaj vid podrške otvoren je tokom cijele godine, a roditelji koji još nisu mogu zahtjev podnijeti u Šalter sali Gradske uprave.

SRNA T.S.