U Spomen-hramu na Vučijaku danas je liturgijom i parastosom za 626 poginulih boraca u proteklom odbrambeno – otadžbinskom ratu obilježen Dan boraca Republike Srpske.

Načelnik opštine, Darko Tomaš istakao je da je sa Vučijaka potrebno poslati poruke mira i razumijevanja kako se više nikada ne bi ponovila ratna dešavanja.

“Potrebno je da se prisjetimo svega što nije bilo dobro, a što se dešavalo na ovim područjima, pri tome mislim na ratna dešavanja, i da pošaljemo jasnu poruku da se problemi i nesuglasice više ne trebaju rješavati na takav način”, rekao je Tomaš.

Danas je parastosom i polaganjem vijenaca obilježeno i 30 godina od pogibije Veljka Milankovića, komandanta Prve srpske dobrovoljačke jedinice “Vukovi sa Vučijaka”.

Miro Šikarac, koji je bio jedan od ratnih komandanata ove jedinice, kaže da je Milanković bio patriota koji se rijetko rađa.

“Veljko je bio poseban čovjek pun energije, želje za životom, veliki prijatelj i oslonac, čovjek  na koga smo svi u jedinici mogli da računamo”, rekao je Šikarac.

Srna T.S.