Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor, Radojki Zorić iz Okolice,majci dvojice poginulih boraca u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu uručena je Povelja zaslužnog građanina sa zlatnim grbom opštine za izuzetne zasluge za Republiku Srpsku.

Povelju sa zlatnim grbom opštine dobila je osnivač i rukovodilac Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/“Prosvjeta“ Brankica Radonjić. Dok je Povelja sa srebrnim grbom opštine pripala Bošku Bijeloniću za nesebičan, human i primjeren rad u socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti, jer je kroz svoj rad i različite projekte dao veliki doprinos socijalizaciji djece sa poteškoćama u razvoju.

Najviše priznanje Povelja počasnog građanina sa zlatnim grbom opštine Prnjavor na jučerašnjoj svečanosti uručena je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za poseban doprinos u razvoju ove lokalne zajednice. Ovo je drugi put od ustanovljenja 24. marta kao Dana opštine da se dodjeljuje Povelja počasnog građanina. Prvi put je uručena arhimandritu Maheriotisu Parteniosu iz Soluna.

Načelnik opštine, Darko Tomaš čestitao je svim dobitnicima Povelja rekavši da je svako od njih u značajnoj mjeri doprinio razvoju lokalne zajednice.

Tomaš je uputio riječi zahvalnosti svim građanima, privrednicima i dobronamjernim ljudima iz okruženja koji su doprinijeli razvoju Prnjavora i dobijanju statusa grada.

„U našoj lokalnoj zajednici proteklih godina se vrijedno i predano radilo, rezultati su vidljivi i mjerljivi. Oni koji to ne žele da vide samo su nam dodatni motiv da uložimo svoj maksimum i radujemo se novim uspjesima“ , rekao je Tomaš.

Predsjednik Skupštine opštine Željko Simić pridružio se čestitkama za Dan opštine uz želju da se narednih godina obilježava u još boljem, većem i razvijenijem Prnjavoru.

Svečanoj sjednici SO Prnjavor prisustvovali su brojne zvanice, svečanoj sjednici predhodio je parastos i polaganju vijenaca u Spomen-hramu na Vučijaku i kod Spomen-obilježja u Šibovskoj.