Gradonačelnik Darko Tomaš i ministar finansija u Vladi Republike Srpske, Zora Vidović, potpisali su danas ugovor o prenosu kreditnih sredstava Evropske investicione banke po projektu “Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj II”, za finansiranje izgradnje vodovodne mreže za mjesne zajednice Mravica, Lišnja, Galjipovci i Ratkovac u iznosu od 1.380.488 evra.

“Ukupna procjenjena vrijednost projekta je 2.751.835 evra, od čega Grad Prnjavor iz vlastitih sredstava treba obezbijediti 1.371.346,92 evra”, rekao je Tomaš.

Danas je potpisan i Memorandum o načinu realizacije projekta između Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Grada Prnjavor.

Datum završetka projekta je 20. decembar 2024. godine, uz mogućnost produženja roka uz saglasnost Evropske investicione banke.

Narodna skupština Republike Srpske je 17. juna 2020. godine donijela Odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema EIB po projektu “Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj II” u ukupnoj vrijednosti od 30 miliona evra.

Projekat će biti realizovan u gradovima Prnjavor, Laktaši, Gradiška, Trebinje, Prijedor i Zvornik, i opštinama Rogatica, Pale, Istočna Ilidža, Vukosavlje, Lopare, Teslić, Milići i Nevesinje.

Srna T.S.