Градоначелник Дарко Томаш и министар финансија у Влади Републике Српске, Зора Видовић, потписали су данас уговор о преносу кредитних средстава Европске инвестиционе банке по пројекту “Водовод и канализација у Републици Српској II”, за финансирање изградње водоводне мреже за мјесне заједнице Мравица, Лишња, Гаљиповци и Ратковац у износу од 1.380.488 евра.

“Укупна процјењена вриједност пројекта је 2.751.835 евра, од чега Град Прњавор из властитих средстава треба обезбиједити 1.371.346,92 евра”, рекао je Томаш.

Данас је потписан и Меморандум о начину реализације пројекта између Министарства финансија Републике Српске, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и Града Прњавор.

Датум завршетка пројекта је 20. децембар 2024. године, уз могућност продужења рока уз сагласност Европске инвестиционе банке.

Народна скупштина Републике Српске је 17. јуна 2020. године донијела Одлуку о прихватању задужења Републике Српске према ЕИБ по пројекту “Водовод и канализација у Републици Српској II” у укупној вриједности од 30 милиона евра.

Пројекат ће бити реализован у градовима Прњавор, Лакташи, Градишка, Требиње, Приједор и Зворник, и општинама Рогатица, Пале, Источна Илиџа, Вукосавље, Лопаре, Теслић, Милићи и Невесиње.

Срна Т.С.