U Prnjavoru je danas obilježena prva godišnjica rada „Naše prodavnice“  čiji je osnivač opština Prnjavor, a u kojoj svoje proizvode plasira 31 poljoprivredni proizvođač domaće hrane sa područja ove lokalne zajednice.

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić zahvalio je svim vrijednim domaćinima na dobroj saradnji i prisustvu sa kvalitetnim, domaćim proizvodima na lokalnom tržištu.

„Zadovoljstvo je što 31 proizvođač sa područja opštine Prnjavor ima priliku da na jednom mjestu  plasira svoje proizvode i promovišu svoj rad“ , rekao je Simić.

On je podsjetio da ova prodavnica radi bez uračunate marže, odnosno sve troškove prodavnice snosi opština Prnjavor što je još jedan vid podsticaja za poljoprivredne proizvođače.

„Svi zaniteresovani poljoprivredni proizvođači uslove koje treba da ispune da bi plasirali svoje proizvode u ‘Našoj prodavnici’ mogu dobiti u nadležnom opštinskom Odjeljenju za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo“ , podsjetio je Simić i izrazio nadu da će u narednom periodu ti kontakti biti ostvareni u većoj mjeri s ciljem poboljšanja i povećanja asortimana roba.

U „Našoj prodavnici“ sa svojim bijelim i crnim vinima i prvim domaćim šampanjcem zastupljena je i Vinarija „Fazan“ kao jedan od  prepoznatljivih prnjavorskih brendova.

Menadžer vinarije Vesna Račić kaže da su  njihova vina našla svoje mjesto kod potrošača dijelom zahvaljujući i zastupljenosti u „Našoj prodavnici“ koja se trudi da na pravi način predstavi sve proizvode iz Prnjavora.

„Imamo odličnu saradnju, kupci su pokazali interes za naše proizvode koji su biljni, prirodni i organski, a zahvaljujući ‘Našoj prodavnici’ i kampanjama koje su sprovodili u proteklih godinu dana sve više ljudi nam se javlja  i u sam vinograd u Naseobini Lišnja“, kaže ona.

SRNA T.S.