Međunarodni dan djeteta – 20. novembar obilježava se širom svijeta aktivnostima usmjerenim na promociju i zaštitu prava djeteta, s ciljem boljeg razumijevanja, prihvatanja i dobrobiti sve djece.

U OŠ „Branko Ćopić“ u Prnjavoru rukovodstvo škole, učitelji i učenici na sekciji Domaćinstvo ovaj dan obiljžili su slatkom manifestacijom gdje su zajedno pekli palačinke.

„Sekcija Domaćinstvo u našoj školi broji oko 40 učenika od prvog do petog razreda i ovo je jedna praktična sekcija na kojoj će djeca naučiti mnogo toga što će im biti potrebno kroz život“, rekla je direktorica OŠ „Branko Ćopić“, Jasmina Malešević.

Vesna Šušak-Gajić, učiteljica koja vodi sekciju Domaćinstvo ističe da su djeca mnogo zainteresovana za ovu sekciju koja se održava svakog petka, te da joj prisustvuje sve više i više učenika. „Povodom 20. novembra međunarodng dana djeteta, došli smo na ideju pečenja palačinaka i odlučili da na ovaj način počastimo našu djecu.“

 Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš pohvalio je rukovodstvo škole i učitelje za ideju i organizovanje ovakve manifestacije koju su uklopili u dane obilježavanja djeteta i dječijih prava. „Obilježavanje ovog dana jeste vrijeme da podsjetimo na prava djece i sve ono što promoviše značaj djeteta danas. Sekcija Domaćinstvo i ova današnja manifestacija su odlična motivacija djeci i trebala bi biti primjer i drugim školama“, rekao je Tomaš.