Povelja zaslužnog građanina grada Prnjavor sa zlatnim grbom grada Prnjavor biće dodijeljena Jeleni Gajić, za zasluge u razvoju sporta i izvanredno postignute rezultate na sportskim takmičenjima odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštine Grada Prnjavor.

Povelja grada Prnjavor sa zlatnim grbom grada Prnjavor biće dodijeljena Udruženju Italijana Štivor, klub Trentini, za poseban doprinos u razvoju grada Prnjavor, a Povelja grada Prnjavor sa srebrnim grbom grada Prnjavor, Goranu Vasiću, predsjedniku Gradske organizacije slijepih Prnjavor, za rezultate u radu Gradske organizacije slijepih.

Lokalni parlament usvojio je odluku da se dodijele i dvije pohvale grada Prnjavor, i to: Bori Mijiću, za nesebičan, human i primjeren rad u oblasti dječije zaštite u predškolskom vaspitanju i obrazovanju i Danijeli Dubravac, za značajan doprinos u realizaciji infrastrukturnih projekata iz katerogije boraca i raseljenih lica.

Priznanja grada biće dodijeljena na svečanoj sjednici Skupštine Grada u nedjelju, 24. marta.

Skupština Grada Prnjavor usvojila je danas i Lokalni plan zaštite životne sredine Grada Prnjavor za period 2023. do 2033. godine, Lokalni akcioni plan za ravnopravnost polova Grada Prnjavor za period od 2024. – 2027. godine, Odluku o visini naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, Odluku o prihvatanju zaduženja Grada Prnjavor kod Svjetske banke – Međunarodne banke za obnovu i razvoj po Projektu „Modernizacija vodnih i sanitarnih usluga“ (93020-BA), nekoliko odluka o dodjeli na privremeno korišćenje poslovnih prostora organizacijama i udruženjima, kao i izvještaja o radu javnih ustanova i preduzeća.