Obavještavamo sve zainteresovane da je objavljen Javni poziv za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, koji se finansira u okviru projekta
EU4Agri.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 31. januar 2023. godine do 15.00 časova.

Ciljevi Poziva su:

·         jačanje proizvodne konkurentnosti i povećanje nivoa produktivnosti primarne poljoprivredne proizvodnje modernizacijom i uvođenjem novih tehnologija, inovacija i stvaranjem dodate vrijednosti poljoprivrednih proizvoda;

·         unapređenje kvaliteta proizvoda, higijene i sigurnosti hrane uvođenjem standarda kvaliteta; 

·         promocija dobrih poslovnih praksi (poljoprivrednih, sigurnosnih uslova  na radu  itd.) i održivog razvoja poboljšanjem upravljanja prirodnim resursima, zaštite životne sredine, zaštite radnika i sigurnosti hrane;

·         ublažavanje posljedica nastalih pandemijom COVID-19, osiguranje snabdijevanja prerađivačkih kapaciteta sirovinom i domaćih potrošača  svježim proizvodima, kao i korišćenje novonastalih  poslovnih prilika za pozicioniranje na domaćem i pristup novim tržištima.

Na Javni poziv mogu se prijaviti samostalni preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom.

Ukupan budžet Poziva iznosi 3,5 miliona KM, dok se iznos bespovratnih sredstava po projektu kreće od 15 000 do 300 000 KM.

Info sesija će se održati putem Facebook stranice projekta 23. novembra 2022. godine u 14.00 časovaInfo sesiji možete pristupiti putem sljedećeg LINKA.

Detaljne informacije o samom projektu dostupne su OVDJE.

Mole se aplikanti iz Republike Srpske da na mejl [email protected] potvrde prijavu prijedloga projekta u okviru ovog poziva.