Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2022. godini.
Ukupan iznos podsticajnih sredstava koja se dodjeljuju privrednim subjektima je 12.000.000 KM s ciljem podrške realizaciji investicionih projekata u 2022. godini.
Pravo na podsticaj ostvaruje se na osnovu projekta privrednog subjekta, koji za predmet može imati nabavku savremenih tehnologija i opreme, odnosno nabavku nove ili korišćene opreme koja nije starija od 12 godina, te razvoj i inovaciju koje realizuju privredni subjekti.
Sredstva su namijenjena za sufinansiranje dijela ulaganja projekata privrednih subjekata koje realizuju subjekti iz sljedećih oblasti: industrija tekstila, odjeće i obuće, industrijska prerada drveta (prerada drveta i proizvoda od drveta i proizvodnja namještaja), metalna i elektro industrija, industrija gume i plastike, papirna i grafička industrija, proizvodnja hemikalija i hemijskih proizvoda, proizvodnja osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih preparata, industrija građevinskih proizvoda, odnosno proizvodnja ostalih proizvoda od nemetalnih minerala.
Od ukupnog iznosa raspoloživih sredstava najmanje 25 odsto sredstava odobrava se i dodjeljuje privrednim subjektima koji zapošljavaju do 50 radnika, ili koji su ostvarili poslovni prihod u 2021. godini do 3.000.000,00 KM.
Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja, svi obrasci za popunjavanje mogu se preuzeti na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske a prijave sa potrebnom dokumentacijom se šalju poštom na adresu: Ministarstvo privrede i preduzetništva, Trg Republike Srpske 1, 78000 Banja Luka.
Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 051/338-376, a svi zainteresovani privredni subjekti se za dodatna pitanja mogu obratiti i putem mejla: [email protected].