Pozivaju se građani da u subotu, 28. jula, u sportsko-rekreativnom centru „Borik“, prisustvuju manifestaciji pod nazivom IX Festival nacionalnih manjina opštine Prnjavor – „Mala Evropa“, u organizaciji Opštinske uprave opštine Prnjavor, Saveza nacionalnih manjina opštine Prnjavor i udruženja nacionalnih manjina sa područja opštine Prnjavor.

Program će početi u 18 časova defileom učesnika od Spomen parka, glavnom gradskom ulicom, do Trga srpskih boraca. Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je za 19 časova u SRC „Borik“, nakon čega će posjetioci imati priliku da uživaju u nastupima folklornih društava, prisustvuju prezentaciji i degustaciji jela karakterističnih za nacionalne manjine sa područja opštine, te se zabaviti uz muziku i ples. U revijalnom djelu programa učestvuju specijalni gosti, folklorna grupa sa akademije iz Lavova (Ukrajina).

U slučaju loših vremenskih prilika, festival će biti organizovan u sali OŠ “Nikola Tesla”, o čemu će građani biti obaviješteni dva dana pre početka manifestacije.