IMG_2321Nagradu opštine Prnjavor za najuređenije dvorište školskog i porodičnog stambenog objekta dobili su prnjavorska Gimnazija i Dragan Krasić iz Gusaka. Nagrade su bile predviđene i za najljepše dvorište zajednice etažnih vlasnika i najljepše uređeni balkon u stambenom objektu, ali u ove dvije kategorije nije bilo prijavljenih kandidata. Komsija je prilikom izbora ocjenjivala održavanje i njegovanje biljaka i zemljišta, vrijednost biljnog pokrova, estetski ugođaj, ambijent, uloženi trud i kreativnost. Predsjednik Komisije Uroš Šušak kaže da je bilo ukupno 12 prijava u dvije kategorije.

dvorište JU Gimnazija PrnjavorNačelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je uručio nagrade, rekao je da su dobitnici svojim radom i zalaganjem doprinijeli ne samo da njihova dvorišta budu uredna i lijepo izgledaju, već i ljepšem izgledu opštine u kojoj žive i rade. “Ovo što smo imali priliku vidjeti vrijedno je naše pažnje. Uvjeren sam da ćemo istu akciju ponoviti i naredne godine i da će ona biti masovnija jer sigurno ima mnogo više ljudi koji uređuju svoja dvorišta, ali možda nisu znali za akciju, pa se nisu prijavili”, rekao je Tomaš.

On je podsjetio da je ova akcija obnovljena nakon devet godina pauze. Direktor Gimnazije Ljubinka Stanić kaže da ova obrazovna ustanova sve više radi na uređenju školskog dvorišta kako bi se stvorili pristojni uslovi za rad učenika i radnika. “Drago mi je što su učenici naše škole sami odradili najveći dio posla oko uređenja dvorišta, a u proteklom periodu u rad je dosta uključena i ekološka sekcija. Cijele godine uređujemo školsko dvorište”, rekla je Stanićeva. Dobitnik nagrade za najuređenije dvorište porodičnog stambenog objekta Dragan Krasić kaže da uređenje dvorišta iziskuje mnogo uloženog vremena i odricanja, ali i da istovremeno može biti lijep hobi i način za opuštanje. Izbor najuređenijeg dvorišta završna je aktivnost u okviru akcije proljećnog uređenja opštine Prnjavor.

SRNA, T.S.

 

dvorište Krasić Dragana

dvorište Krasić Dragana

dvorište Krasić Dragana

dvorište Krasić Dragana

dvorište Krasić Dragana

 

dvorište JU Gimnazija Prnjavor

dvorište JU Gimnazija Prnjavor

 

dvorište JU Gimnazija Prnjavor

dvorište JU Gimnazija Prnjavor