У прњаворском Центру за културу данас су додијељена постхумна одликовања за 39 бораца Војске Републике Српске са подручја општина Добој, Дервента, Петрово, Станари и Прњавор. Одликовања су додијељена Указом предсједника Републике Српске Милорада Додика, а уручили су их изасланик предсједника Синиша Каран и начелник општине Прњавор Дарко Томаш.

Изасланик предсједника Републике Српске Синиша Каран изјавио је да су овим одликовањем сви грађани Републике Српске исказали своју захвалност онима који су свој живот уградили у њене темеље.

“Ми и будуће генерације смо дужни понављати истину, да је Република Српска стварана на слободарским и патриотским осјећањима српског народа и да је други могу признавати само као такву”, истакао је Каран.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изразио је захвалност породицама погинулих бораца, те нагласио да су борци са подручја општине Прњавор дали немјерљив допринос стварању Републике Српске.

“У темеље Републике Српске живот је положило 626 бораца са подручја наше општине и то најбоље говори о жртви који су наши суграђани дали”, истакао је Томаш и нагласио да је жртва утолико већа, с обзиром на чињеницу да Прњавор током ратних дешавања није био изложен непосредним борбеним дејствима.