U posjetu opštini Prnjavor danas je stigla delegacija iz Rumunije, predvođena ambasadorom Bosne i Hercegovine u Bukureštu, Miletom Vasićem, predstavnicima okruga Dambovica, regionalne Privredne komore, Univerziteta Valahija, te grada Trgovište. U prostorijama Opštinske uprave opštine Prnjavor, goste iz Rumunije dočekali su predstavnici opštinske vlasti, predvođeni načelnikom opštine Prnjavor Darkom Tomašom i predsjednikom Skupštine opštine Željkom Simićem.

Načelnik Tomaš zahvalio se gostima na posjeti, te im poželio dobrodošlicu i ugodan boravak u Prnjavoru.

“Uvjeren sam da opština Prnjavor ima iskrene prijatelje u ljudima koji su danas sa nama, a tokom dana ćemo razgovarati o tome kako ojačati veze i dodatno unaprijediti saradnju”, izjavio je Tomaš, istakavši da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomske saradnje.

“Naš cilj je da predstavimo privredne potencijale naše lokalne zajednice, mogućnosti ulaganja, kao i da predstavimo uspješne privrednike koji posluju na području naše opštine”, istakao je Tomaš, te dodao da bi domaći privrednici na taj način mogli da pronađu put ka nekim novim tržištima.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Bukureštu Mile Vasić istakao je da Rumunija odlučno korača ka ekonomskom razvoju, te da su mogućnosti saradnje opštine Prnjavor i Republike Srpske sa okrugom Dambovica ogromne.

“Rumunija je u posljednjih nekoliko godina među tri zemlje Evropske unije po rastu i razvoju, tako da iz njihovog iskustva u pogledu privlačenja stranih investitora možemo da naučimo mnogo”, izjavio je Vasić, te dodao da bi trebalo razmotriti mogućnost zajedničkog apliciranja prema fondovima Evropske unije.

Nakon sastanka sa predstavnicima lokalne vlasti, gosti iz Rumunije posjetiće firme Mladegs Pak i Topling.